Zamknij
REKLAMA

Biecz. Wspólnymi siłami zmienili teren wokół żłobka

08:25, 30.04.2019 | Jarosław Rozpłochowski
REKLAMA
Skomentuj

Korzystnie zmienia się przestrzeń wokół Bieckiej Akademii Malucha. Niedawno w jego otoczeniu wykonano chodnik z kostki brukowej, co znacząco poprawiło komfort przemieszczania się rodziców z dziećmi. Niefortunne miejsca parkingowe oraz nierówny teren przed wejściem do żłobka, w którym często zbierała się woda wyłożono kostką brukową.

Koszt inwestycji wyniósł ponad 21.000 złotych. Zadanie sfinansowane zostało z różnych źródeł; budżetu Gminy Biecz oraz Gminnego Przedszkola w Bieczu. Znaczący  udział w finansowaniu zadania mieli przedsiębiorcy działający nie tylko na terenie Gminy Biecz, którzy zarówno w sposób materialny, jak i pieniężny hojnie wsparli inicjatywę budowy chodnika.

Realizacja tej inwestycji rozpoczęła się z inicjatywy rodziców, w szczególności ze strony Państwa Aleksandry i Jakuba Wszołków, którzy wykonali projekt podjazdu oraz pozyskali od sponsorów część materiałów budowlanych i w sposób aktywny urzeczywistniali pomysł powstania przyżłobkowego chodnika. W akcję jego budowy ochoczo włączyły się władze Biecza, gminne przedszkole i żłobek oraz rodzice.

W czasie ubiegłorocznego Jarmarku Bożonarodzeniowego w Bieczu pozyskano na ten cel kwotę  5100 zł ze sprzedaży artykułów świątecznych. Równolegle dzięki internetowej akcji zebrano 230 zł.

Koncepcja budowy chodnika przy żłobku pokazała zaangażowanie społeczne rodziców. Zadanie wykonała spółdzielnia „Czystość” z Sękowej.

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze
REKLAMA
REKLAMA

Komentarze (0)

Brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

REKLAMA
© gorlice24.pl | Prawa zastrzeżone