W Restauracji Stary Dworzec w niedzielę 19 listopada odbyła się pierwsza edycja gorlickiego Święta sera i wina! Każdy, kto zdecydował się wybrać na ulicę Kolejową nie żałował, było smacznie, było pysznie!
Salę bankietową restauracji wypełniły stoiska pełne produktów regionalnych, w których oczywiście dominowały sery, zarówno krowie, owcze jak i kozie. Nie brakowało oczywiście także wyśmienitych win. Wszystko można było spróbować i kupić. Wprost od lokalnych producentów.
Wydarzenie od samego początku przyciągało gości, aż w pewnym momencie sala wypełniła się po brzegi. Na wszystkich czekały nie tylko tytułowe produkty, ale również dania i dodatki z nich przygotowane. Nie zabrakło również nawet i suszonych owoców, a także przetworów.
[FOTORELACJA]2801[/FOTORELACJA]
Za organizacją wydarzenia stoi Biuro Powiatowe Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, które pod nowym kierownictwem Doroty Tokarz wprowadza co raz to nowe formaty w swojej działalności. W tym roku również po raz pierwszy w Bystrej odbyły się targi rolnicze.
[ZT]16902[/ZT]
Lolo17:40, 20.11.2023
A gdzie Fiona wina nie lubi szkoda wino pomaga w wymowie rr buhaaa
17:40, 20.11.2023
Maro23:11, 20.11.2023
Pani komendant rozminęła się z powołaniem. Nie trza to było od razu zostać szefową ARiMR a nie w mundury się pchać ? 23:11, 20.11.2023
0 0
A ona jeszcze w arymr? 23:56, 20.11.2023