Świeże mięso, oryginalne przyprawy z Bliskiego Wschodu, dobrze dobrane warzywa i chrupiące ciasto. To kebab idealny. Problem polegał na tym gdzie taki zjeść. Mimo wielu poszukiwań nie znalazłem w okolicy tego typu jedzenia w odsłonie, jaką poznałem wiele lat temu w Niemczech, gdzie kebap przygotowywany był z prawdziwego mięsa przez rodowitego Turka.
Stwierdziłem, że muszę wziąć sprawy w swoje ręce i gdy tylko pojawiła się szansa na własny lokal stwierdziłem, że czas stworzyć coś swojego. Tak narodził się pomysł na stworzenie Kebap Stambuł.
W Kebap Stambuł każde danie powstaje na bazie świeżego mięsa, sosów robionych na bazie jogurtu wg własnych receptur, świeżutkich warzyw krojonych na bieżąco, dzięki czemu nie tracą na swojej witalności i chrupkości.
Oferowane przez nas mięso to po prostu czyste jednogatunkowe mięso bez domieszki tłuszczów, polepszaczy utwardzaczy czy wzmacniaczy smaku. Wołowina to wołowina, wieprzowina to wieprzowina, a kurczak to kurczak.
Gwarantujemy codzienną dostawę świeżego mięska, które następnie jest plastrowane, marynowane w oryginalnych tureckich przyprawach i opiekane specjalnie dla Was.
......smacznie polecam Maciej Radecki